Hjälp med musiken

Många tror att om alla gäster får välja musiken under tiden festen pågår blir flest nöjda. Det tycker inte vi. Alla har olika smak, och det går förstås inte att göra alla helt nöjda. Om man ger sina gäster möjligheten att själv styra musikvalet, tar många chansen. Resultatet blir att de som har skarpast armbågar väljer, och många slutar dansa på grund av att "fel" musik spelas. Av erfarenhet vet vi också att efter hand som kvällen går, byter man oftare och oftare låt under tiden en annan spelas.

Vi tror att det bästa upplägget är att musiken är förvald, och att man inte ändrar under tiden festen pågår. Om man går ut på ett riktigt bra dansställe, behöver man inte gå fram till diskjockeyn och önska låtar, utan det är tillräckligt bra musik hela tiden.

Vi ser Den Perfekta Festen så här:
Den som ansvarar för att välja låtlistor tar sig tid till detta, och tar t.ex. reda på vilken musiksmak gästerna har. Man lägger upp låtlistorna efter planerna på kvällen, inte enligt musikstil osv. Om man skall ha en fest där gästerna dansar, är musiken otroligt viktig.

Ett exempel på upplägg:

Lista 1: Mingel

En låtlista med glad musik som får gästerna i rätt stämning direkt när de kommer till festen. Gärna musik man känner igen.

Lista 2: Matmusik

Lite lugnare musik som håller stämningen uppe, men inte stör.

Lista 3: Dansmusik

Lägg upp låtarna i den ordning de skall spelas på festen. Många kunder vill lägga upp låtarna i olika kategorier och sen hoppa mellan olika låtlistor. Spelaren är inte avsedd för detta, och eftersom den alltid börjar på första låten i listan blir det en massa hoppande i listorna.

Lista 4: Avslut

En avslut lista på ca 1 timme passar bra när festen ska avslutas en viss tid. Vissa festlokaler har fasta tider, ofta kl 01.00 då man tyvärr måste stänga av musiken. Listan startas då en timme innan avslut och här kan ni väva in lite lugna "tryckare" mellan danslåtarna om ni vill så får festen en naturlig avslutning

Återigen, om någon måste aktivt göra val under tiden festen pågår, blir det inte lika bra. Om gästerna har olika musiksmak, låt minst 2-3 låtar av varje smak komma efter varandra. Tex. 2-3 dansband, 2-3 rock. 2-3 Pop osv.
Är du osäker, gör en reservlista med blandade låtar tex. vår färdiga lista "150 mest spelade".

För att undvika att era gäster "leker discjockey" så använd knapplåset på boxen!